Начало
За контакт
 
   
  
ИНВЕСТИРАМЕ ВЪВ ВАШЕТО БЪДЕЩЕ
 
   

 

Вход в системата 

 

Проекти 

 

За контакт

 

Регистрация 

 

 

 

 
   
Новини и събития
13.9.2017 г. Дигитална трансформация на европейски микропредпри
09.10.2014 г. ОФИС ЗА ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР „ИНОВАТИВЕН КАПИТАЛ
09.4.2014 г. Конференция "В света на микро- и нанотехнологиите"
06.3.2014 г. Набиране на проектни предложения по програма "Иновации за зелена индустрия"
05.2.2014 г. Предизвикателство за уеб предприемачи
  Всички...
   
Полезна информация
   
Форум
   
 
    БРТПП

Българо-румънска търговско-промишлена палата (БРТПП)

Българо-румънската търговско промишлена палата (БРТПП) е трансгранична бизнес-асоциация, създадена през 2003 г. в подкрепа на българските и румънските бизнес среди с цел осъществяване на търговско партньорство, бизнес контакти и информационен обмен. Членове на БРТПП са водещи български и румънски фирми от различни икономически сектори — индустрия, транспорт, туризъм, търговия и услуги, както и международни компании и организации с интереси в двете съседни държави. 

Основните цели на Палатата са:

1.Да подпомага и развива икономическите връзки между България и Румъния
2.Да защитава стопанските интереси на членовете си пред държавни и обществени институции в България и Румъния, както и в трети страни
3.Да насърчава и подпомага възможностите за трансгранично коопериране и сътрудничество, с цел по-успешната интеграция на стопанските субекти от двете държави на единния европейски пазар.

През 2007 г. БРТПП изпълни проект, с подкрепата на програма ФАР Трансгранично сътрудничество, който имаше за цел да подпомогне и стимулира малките и средни фирми от граничния българо-румънски регион да развият свой бизнес от другата страна на границата или да установят бизнес-партньорства с румънски компании.

Дейността на Палатата в цифри от създаването до сега:

  • Над 800 постъпили и обработени запитвания за намиране на партньори, осъществяване на контакти, провеждане на срещи, извършване на проучвания, регистрация на фирми, съдействие за набиране на персонал и др.
  • Над 250 външни клиенти (вкл. от трети страни), ползвали услугите на Палатата.
  • Повече от 120 български фирми, които са участвали в изложенията на РОМЕКСПО в гр. Букурещ с подкрепата на БРТПП.
  • Над 60 издания на информационния бюлетин на Палатата, разпространяван ежемесечно до над 1600 абонати в България, Румъния и Европа 9 подписани и действащи споразумения за съвместна дейност, между които и това с Румънската агенция за чуждестранни инвестиции (ARIS). 
  • 10 трансгранични проекта, в които Палатата е участвала и участва в партньорство с български и румънски организации и още редица партньорски срещи и презентации за популяризиране на възможностите за развитие на бизнес и инвестиционния потенциал на България и Румъния. 

Пълна информация за дейността на БРТПП и услугите които предлага, може да се намери на Интернет сайта: http://www.brcci.eu/    


 
 

Инвестираме във вашето бъдеще!


Програмата за Трансгранично Сътрудничество Румъния – България 2007–2013 е съфинансирана от Европейския Съюз чрез Европейският Фонд за Регионално Развитие. Съдържанието на тази интернет страница не представлява непременно официалната позиция на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази станица носят единствено неговите автори.