Начало
За контакт
 
   
  
ИНВЕСТИРАМЕ ВЪВ ВАШЕТО БЪДЕЩЕ
 
   

 

Вход в системата 

 

Проекти 

 

За контакт

 

Регистрация 

 

 

 

 
   
Новини и събития
13.9.2017 г. Дигитална трансформация на европейски микропредпри
09.10.2014 г. ОФИС ЗА ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР „ИНОВАТИВЕН КАПИТАЛ
09.4.2014 г. Конференция "В света на микро- и нанотехнологиите"
06.3.2014 г. Набиране на проектни предложения по програма "Иновации за зелена индустрия"
05.2.2014 г. Предизвикателство за уеб предприемачи
  Всички...
   
Полезна информация
   
Форум
   
 
  Събитие

05.8.2013 г.  Green Office WeekСедмица на зеления офис стимулира бизнеса да стане 

по-екологичен и енергийно ефективен.


Седмицата на зеления офис  - Green Office Week – показва на българските фирми как да създадат по-приятна и здравословна работна атмосфера, като в същото време "раззеленят" бизнеса си. Кампанията е първа по рода си в България, организатор е Cleantech Bulgaria.

Инициативата е насочена към всички фирми, НПО, публични и общински администрации, които имат желание да подобрят своята работна среда като я направят по-устойчива. Иновативната кампания ще им даде възможност да предприемат първите стъпки към създаването на своята "зелена" бизнес стратегия, която фирмите да спазват , за да запазят околната среда.
Екологичното влияние на компаниите има все по-голямо значение не само за техния имидж и корпоративна социална отговорност, но и влияе пряко и косвено върху служителите, работния процес и често има сериозни поражения върху природата. Да промени това е и идеята за този проект.

Cleantech Bulgaria приема сериозното предизвикателство в рамките на една седмица да интегрира няколко ключови и лесно приложими екологични практики в организациите. Всеки ден от "зелената" седмица е посветен на един екологичен проблем за бизнеса – енергия, транспорт, отпадъци, зелени доставки и иновативни идеи. Любопитна статистика за това как тези аспекти на бизнеса се отразяват на неговата стабилност и доходност са публикувани на уеб-страницата на организатора.

Конкретните дейности по дни са част от специално създаден Green Office Calendar , разположен на видно място в офиса, който помага на служителите да изпълнят три лесно приложими стъпки за подобряване на работната екосистема. Включилите се организации  получават и специален иновативен наръчник за приложението на еко съветите, както и специален Green Office сертификат. По време на кампанията всяка компания може да създаде и разпространи своята "зелена" визитка от снимков материал, която отразява дейностите, които прилага по време на "екологичната седмица“. Проекта вече приключи през 2012 г. Очаква се отново същата кампания и през 2013 г.


 
 

Инвестираме във вашето бъдеще!


Програмата за Трансгранично Сътрудничество Румъния – България 2007–2013 е съфинансирана от Европейския Съюз чрез Европейският Фонд за Регионално Развитие. Съдържанието на тази интернет страница не представлява непременно официалната позиция на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази станица носят единствено неговите автори.