Начало
За контакт
 
   
  
ИНВЕСТИРАМЕ ВЪВ ВАШЕТО БЪДЕЩЕ
 
   

 

Вход в системата 

 

Проекти 

 

За контакт

 

Регистрация 

 

 

 

 
   
Новини и събития
13.9.2017 г. Дигитална трансформация на европейски микропредпри
09.10.2014 г. ОФИС ЗА ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР „ИНОВАТИВЕН КАПИТАЛ
09.4.2014 г. Конференция "В света на микро- и нанотехнологиите"
06.3.2014 г. Набиране на проектни предложения по програма "Иновации за зелена индустрия"
05.2.2014 г. Предизвикателство за уеб предприемачи
  Всички...
   
Полезна информация
   
Форум
   
 
    Проекти

Пиктографско писмо, съчетано с ръкописен шрифт за лесно изучаване на чужди езици.

Даниела Николова, Русе област


До момента е създаден ръкописен шрифт за всички езици ползващи Кирилица ,Латиница ,Гръцка азбука с всичките им разновидности. Шрифта е приложим за над 40 езика в Европа, Америка ,част от Африка, част от Азия, Прибалтика, Русия. Предстои да се разработят пиктографски карти.


Иновацията се състои в използването на пиктографски карти, които недвусмислено да показват до 3 обекта и взаимодействието им в цялото, а под тях с ръкописния шрифт да се изписват използваните думи в изречение. Мога да го нарека още –образно писмо.След това използваните думи, със същите картинки се използват в друго изречение. Пример за една пиктографска карта : Мечка яде мед .
                                                                                                         Друга карта: Пчела събира мед
Създадените карти могат да се използват за всички езици, само ръкописния текст да се сменя за съответния език. Могат да бъдат създадени и двуезични карти. В тази насока има още идеи в процес на разработка.

Другата идея е да се разработят карти с илюстриран един обект, изписване на думата под него и с тези карти да се правят изречения. 

Свързването на думата с картинка прави процеса на изучаване на чужд език лесен. Тук искам да отбележа, че по този метод и за български език думите се учат цели /подобно на английски език/, а не на срички , което многократно подобрява правописа.
 
 

Инвестираме във вашето бъдеще!


Програмата за Трансгранично Сътрудничество Румъния – България 2007–2013 е съфинансирана от Европейския Съюз чрез Европейският Фонд за Регионално Развитие. Съдържанието на тази интернет страница не представлява непременно официалната позиция на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази станица носят единствено неговите автори.