Начало
За контакт
 
   
  
ИНВЕСТИРАМЕ ВЪВ ВАШЕТО БЪДЕЩЕ
 
   

 

Вход в системата 

 

Проекти 

 

За контакт

 

Регистрация 

 

 

 

 
   
Новини и събития
13.9.2017 г. Дигитална трансформация на европейски микропредпри
09.10.2014 г. ОФИС ЗА ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР „ИНОВАТИВЕН КАПИТАЛ
09.4.2014 г. Конференция "В света на микро- и нанотехнологиите"
06.3.2014 г. Набиране на проектни предложения по програма "Иновации за зелена индустрия"
05.2.2014 г. Предизвикателство за уеб предприемачи
  Всички...
   
Полезна информация
   
Форум
   
 
    Проекти

Закопчаващо устройство

ivan.petrov, Русе област


Приложение на идеята в пазара на трансграничния регион - България/Румъния.

Иновация на национално ниво (съответно България и Румъния).Представеният продукт е устройство за закопчаване. То се състои от две пластмасови непрекъснати екструдирани линии, които се съединяват чрез държач (плъзгач). Принципът на действие се основава на съединението “нут и перо”. Самото закопчаване става посредством държача, който притиска перото към нута и двете страни се заклинват. В нута е предвидено да има силиконова лента, която допълнително да стяга съединението и да го прави херметично, както и да предпазва двете линии от приплъзване. За разлика от други подобни устройства използвани при закопчаващи се торбички, този проект предвижда пълно разделяне на едната част от другата. По този начин устройството ще е приложимо за всякакъв вид дрехи.  Уникалното и оригиналното при него е, че съединението е херметическо и позволява плътно изолиране на тялото от външната среда. Устройството ще може да се прилага при водолазни костюми, чадъри, рибарски костюми и други материи и приспособления, които изискват водонепромокаемост и изолация от вятър. 


Иновативния елемент в моята бизнес идея се състои именно в херметичното закопчаването, което ще гарантира цялостно изолиране на използвания продукт от външната среда, като това включва вятър и вода. Цялото устройство е проектирано от две непрекъснати линии, а не от зъби, което теоретически изключва възможността от счупване или прекъсване на лентата в която и да е част и гарантира безпроблемно и максимално улеснено ползване в един голям период от време.
 
 

Инвестираме във вашето бъдеще!


Програмата за Трансгранично Сътрудничество Румъния – България 2007–2013 е съфинансирана от Европейския Съюз чрез Европейският Фонд за Регионално Развитие. Съдържанието на тази интернет страница не представлява непременно официалната позиция на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази станица носят единствено неговите автори.